Lambertseter USA svømmere Inger-Ane Sætra Schefte og Fridtjov Mørk har vært i aksjon på Conference stevner i USA, sesongens foreløpige høydepunkt.

Det ble nye bestenoteringer på begge svømmerne, og Mørk fikk oppleve å ta laget sitt til nye høyder med topp innsats på 4×100 fri.

Time Trials på fly
Inger-Ane satte nye yards-perser på alle fri- og crawl øvelsene. Ryggen sitter ikke helt for tiden, men hun gjør det likevel bra på de andre øvelsene.

-Jeg kunne bare stille på tre individuelle øvelser, så 100 fly måtte gå som en «time-trial» utenom konkurransen, forteller Inger-Ane. 

-100 fly som time trial ble ny bestenotering, og hadde gitt finaleplass hvis jeg hadde svømt den individuelt, skriver en fornøyd Sætra-Schefte.

-Conference var gøy!

Tilbake til fly?
Inger-Ane har gode tider på fly fra endel år tilbake. Så ble det mest fremgang på rygg etter at hun kom til Lambertseter. Kanskje blir det er skifte igjen fra rygg til fly fremover for Inger-Ane som hittil har vært en av de beste juniorene i landet på rygg-øvelsene? 

Conference var preget av god stemning i laget, forteller Inger-Ane, selv om resultatene sammenlagt ikke ble all verdens. Stevnet gikk i den splitter nye arenaen til Dallas’ SMU (Southern Methodist University), der andre kjente Lambern-svømmere som Sara Nordenstam og Anu Koivisto har hatt flere gode sesonger. 

-Nå venter en uke til med trening før jeg reiser til et stevne på Naval Academy i Annapolis. Og etter det venter 1 uke fri, avslutter en fornøyd Inger-Ane.

Som vi håper å se i god form til sommerens NM på hjemmebane. 

Mørk avgjorde stafetten
Med individuelt B-krav til Nationals (NCAA) på 100 fri yards (45,0) og ankeretappen på en intens og spennende stafett som sikret pallplass for laget var det en strålende fornøyd Fridtjov Mørk som kunne rapportere fra Conference-

-Laget vårt tok tredjeplass sammenlagt som var veldig stort. Det skilte ett poeng mellom oss og en annen skole, og det skulle avgjøres på den siste 4×100 fri stafetten. Vi greide akkurat å ta 3. Plassen 2/10 deler foran dem, noe som var ekstremt gøy, forteller Fridjov.

Han tilføyer at erfaringen fra mange jevne stafettoppgjør med Lambertseter var verdifullt å ha med seg inn i den avgjørende stafetten.

-Ja, merker at det er lettere å holde hodet kaldt i sånne situasjoner når man har vært gjennom lignende scenarioer før, reflekterer Mørk.

Han tok femteplass individuelt med sin 100 fri på 45,0. Mye og tøff trening i sin første USA sesong, og tilsynelatende full klaff på første topping. 

 

NCAA neste stopp
Med laget kvalifisert for det amerikanske nationals blir det mer rask svømming for Nordstrandgutten.

-Fokuset videre nå er på nationals, ettersom vi klarte å kvalifisere oss dit, forteller Mørk fra USA.

-Det er meg og tre andre fra laget som skal dit fra Limestone. Jeg er den eneste freshmen som klarte å kvalifisere meg. Nationals går av stabelen om ca 1 uke i Greensboro, North Carolina.

Det er samme helgen som NM her hjemme. Som denne gangen går uten Fridtjov Mørk med på laget. Det blir rask svømming både i USA og Bærum den helgen…

Go Lambern!


PS.
Les mer om Limestone sine resultater fra Conference i denne saken på deres egen nettside.
Hvis du vil følge med på NCAA om en uke, vil resultatene legges ut på Limestone Swim News. 

X