Nest siste avdeling, og vi kjører på med 100 fly. Den korteste av øvelsene, mer krav til tempo og eksplosivitet men samtidig god disponering for å holde trøkket oppe på siste lengde.

Maren Helene Røsholm svømmer hårfint under persen fra LÅMØ, og leverer sin beste 100 fly på ÅM på hjemmebane. Det samme gjør Martin Wold, og med et svært jevnt splittet løp.

Martin Wold leverer en bra 100 fly som holder til pers. -Beste splitter jeg sett fra Martin noensinne, sier treneren.

Martin Wold leverer en bra 100 fly som holder til pers. -Beste splitter jeg har sett fra Martin noensinne, sier treneren.

-Vi hadde en plan for løpet om å holde fokus på taklengden og la rytmen bygges rundt lange sterke tak slik at Martin kunne klare å ha litt krefter igjen til slutten, forteller trener Martin GL. Dette kan være lettere sagt enn gjort når øvelsen er 100 fly og man gjerne har lyst til å bare brenne løs i høy frekvens fra start. Men planen virket, og Martin leverte et jevnt splittet løp som holdt til ny pers.

–Jeg har aldri sett han ha så jevne splitter på de tre siste 25-meterne, og det er spesielt godt levert at han klarer å holde helt jevnt tempo helt inn siste 25, avslutter en fornøyd trener.

Henrik leverer nok et sterkt løp og klatrer videre på rankingen.

Henrik leverer nok et sterkt løp og klatrer videre på rankingen.

Nok en gang ser vi Henrik Veiberg gjøre et godt løp. Sølv i sin klasse og pers med to og et halvt sekund. 1.02,9 er ny pers, og med noen klare høydepunkter; -både offensiv svømming fra start og god teknisk forbedring som han holder gjennom hele løpet, forteller trener Beda Leirvaag.

Benjamin Hajdarpasic svømmer inn til nok en solid pers, som han har gjort på samtlige øvelser i mesterskapet. Ifølge trener Beda er Benjamin den Lambernsvømmeren som har hatt størst forbedring gjennom mesterskapet, når man ser på sekunder pers per øvelse. Han avanserer også fem plasser på rankingen i forhold til LÅMØ.

Benjamin Hajdarpasic har hatt stor fremgang under ÅM.

Benjamin Hajdarpasic har hatt stor fremgang under ÅM.

Det er flere som henger seg på den trenden; både Kevin og Fritiof perset 6-7 sekunder på sine respektive løp på 1.11 og 1.10. Det var lenge spennende om tidene deres skulle holde til medalje siden de startet i tidlige heat, men finalen gikk raskere. Likevel, dette er solide løp fra to debutanter, og Kevin fikk til og med tildelt det prestisjetunge kinderegget under lagmøtet før siste avdeling. Vel fortjent for Kevin Khuu, som har tatt noen store steg oppover med resultatene i dette mesterskapet.

Celine gjør igjen en topp prestasjon, og dropper ned til imponerende 1.06,77. Like imponerende som tiden er måten hun svømte løpet på. Der hun tidligere har giret seg litt for mye opp og endt opp med korte og ineffektive tak, klarer hun denne gangen å holde taklengden inne hele veien og resultatet blir effektiv og rask svømming som holder hel til mål.

Det spennende og etterlengtede klubboppgjøret blant 1999-jentene var lenge et jevnt og åpent løp, helt til Marte Løvberg knuser resten av feltet siste 25 og ender som eneste jente på 1.02 tallet. Både Augusta og Katinka ender begge  noen tideler bak pers og er ikke helt fornøyde selv om det er svært tett opp mot det beste de har gjort. Ut fra det vi har sett i trening har begge disse jentene mer å gå på, og vi gleder oss til å se dem få full klaff i fremtidige fly-løp.

Andrea Helmersen kan notere ny pser for sin 100 fly.

Andrea Helmersen kan også notere ny pers for sin 100 fly under ÅM.

Foto: Øyvind Thorsen

 

X