200 bryst avdelingen er over, og det ble ganske jevnt fordelt mellom jentene og guttene i forhold til hvor godt de leverte.

Elitetrener  Joacim Lilleåsen har følgende kommentar etter endt økt:
-Spesielt gøy at Augusta og Katinka perser på sine brystløp. De har jobbet dedikert og mye med brystteknikk de siste månedene og da er det vel fortjent at de perser når det gjelder. Marte og Patrick leverer også gode løp med gjennomgående gode løpsopplegg, og får god uttelling med gode tider og gode plasseringer. 

Eva Kummen leverer en 200 bryst i toppklasse og slår inn som tredje beste tid av alle jentene i klubben. Kun Marte og Celine som er foran nå.

Eva Kummen leverer en 200 bryst i toppklasse og slår inn som tredje beste tid av alle jentene i klubben. Kun Marte og Celine som er foran nå.

Men det var ikke bare Elite og NM gruppa som leverte varene på 200 bryst. Fra A gruppa så vi Eva Kummen klarte opp til sølvplass med et løp som imponerte trener Beda stort.
-Eva perser fem sekunder fra en tid som i utgangspunktet er meget god. Med 2.42,66 er det faktisk bare Celine og Marte som svømmer raskere enn henne av alle jentene i Eliteavdelingen. Det er sterkt av Eva!

I tillegg til Eva fikk vi også en topp prestasjon fra Hedda, også hun fra A-gruppa. Hedda gjør 2.47 i et løp der hun blir disket for dobbelt kick i undervannstaket. Etter nye regler for kick på bryst er det fortsatt mange som trenger å terpe på denne detaljen for at den skal sitte godt nok. Det som skjedde for Hedda var at “etterdønningen” av det ene kicket blir for aktivt, og blir vurdert av dommerne som et kick nummer to. Da blir det disk.

-Det er leit å blir disket, sier Beda. -Men Hedda skal likevel ha masse skryt for det løpet hun leverer. Hun går uredd ut, helt uten hemninger eller forbehold. Hun har en tøff og sterk avslutning, og dette er nok det beste løpet jeg har sett Hedda levere, forteller en stolt Beda.

Fem sekunder ned fra gjeldende pers gir en tid på 2.47. Selv om hun ikke får den tiden registrert offisielt er det godt å vite at kapasiteten ligger der.

-Så får vi jobbe videre med undervannsarbeidet så dette sitter neste gang. Motivasjonen er nok på plass for dette nå hvertfall, avslutter Beda.

Fritiof Bjerner smeller til med en knalltid på 200 bryst med 2.37,23. Et helt rått løp som han leder fra første tak.

Fritiof Bjerner smeller til med en knalltid på 200 bryst med 2.37,23. Et helt rått løp som han leder fra første tak.

Klikk på bildet over for video

2002-gutta leverte sine saker på bryst som på rygg. Dobbelt på pallen med både Fritiof og Kevin. Både Kevin og Benjamin perser meget bra, og Fritiof gjør sitt beste løp og rykker opp som foreløbig leder i sammendraget med sin 2.37,23 i et løp han leder fra start til mål.

Spesielt gledelig er det å se hvordan han klarer å styre farten i åpningen og har krefter til å disponere et jevnt og meget godt løp helt til mål. God utvikling på løpsopplegg for unge Bjerner altså, det er positivt!

Celine Hilton følger opp sine gode løp på crawl og rygg, og slår inn på gnistrende 2.33,57. Ikke bare er det ny pers, men også ny ÅM rekord. Den gamle rekorden ble satt av vår egen Marte Løvberg, så her er det sterke og gode tradisjoner som føres videre. Svært gledelig å se Celine ha så god kontroll på rytme og frekvenser og hun leverer et svært godt disponert og jevnt splittet løp.

I yngste klasse løsnet det også for Kia Mørk som leverte en fin pers med 3.04. Det samme så vi fra Melina Holtan som får sin første pers til tross for en brukket finger som har begrenset henne i de andre løpene.

Med andre ord, mye å glede seg over. Og festen er ikke over, det er fortsatt kake igjen. I morgen er det 200 medley og 100 fly. Der vi har mye å se frem til. Vel møtt 🙂

Foto: Øyvind Thorsen

X