Vi er godt i gang med ÅM, idet vi beveger oss over på rygg og kun halve distansen fra i går.

Det er noen gjengangere fra gårdagen; Marte og Patrick lever nok en gang gode løp.  2002-gutta perser og leverer alle jevne og tøffe løp. Fritiof kommer på pallen med en fin andreplass på 2.26,94. Kevin følger han helt til døren og ender på 2.27,50. Benjamin gjør et kjempeløp i andre heat og dropper hele 11 sekunder fra LÅMØ til småpene 2.31,42.

Oppover i årsklassene ser vi Henrik Veiberg dundre inn til 2.20,69 som er en solid ny bestenotering for han. -Svært gledelig med et så solid løp her på ÅM, uttrykker trener Beda Leirvaag.
-Henrik tar noen store steg på dette mesterskapet og viser at han klarer å få ut det han har øvd på i trening når det virkelig gjelder.

Henrik Veiberg levere et kjempeløp på 200 rygg og dropper til 2.20,69

Henrik Veiberg levere et kjempeløp på 200 rygg og dropper til 2.20,69

Hovedtrener Martin GL hadde en fin pepp for Lamberngjengen før stevnestart. Spesielt fokuserte han på å finne den riktige kombinasjonen av flyt og rytme uten at det skal være helt full gass fra start.

-Tør å bruke beina og hold en høy rytme fra start så du er “på” selv om du holder litt igjen i åpningen, messet han foran de unge håpefulle Lambertsetersvømmerne. Styrkerommet fungerer som møterom under stevnet, og stemningen før start var spent, energisk og positiv. Det er en fin gjeng ungdommer som lærer å stå sammen og backe hverandre i både med- og motgang. Når det er landsfinale og trykket er på blir det litt av begge deler.

På pepp-møtet før hver avdeling deles det også ut det tradisjonelle kinderegget. Ett egg til beste prestasjon for jente og gutt fra forrige avdeling. En tradisjon vi holder på alle nasjonale mesterskap. Lista ligger høyt for denne utmerkelsen, og det er stor stas for de som blir hedret på denne måten.

Tilbake til dagens ryggøvelser, Det ble også gjort gode løp blant resten av jentene, og i tillegg til perser fra Kati, Eva og Andrea H, får vi nok en gang et kjempeløp fra Celine Hilton. Hun fikk deler av vinterleiren ødelagt av sykdom, og det er ekstra gledelig å se at hun klarer å få ut sitt beste under ÅM på hjemmebane. 2.26,86 er nok en gang ny pers, og et tøft løp hun leder fra første tak.

Patrick Toth leverer sitt beste løp så langt med en 200 rygg som er godt disponert med tøff mobilisering hele veien.

Patrick Toth leverer sitt beste løp så langt med en 200 rygg som er godt disponert med tøff mobilisering hele veien.

Elitetrener Joacim Lilleåsen fremhever spesielt Patrick sin tredje 50 når han går gjennom det han opplevde som dagens beste ryggløp:
-Før løpet gjorde vi en recap fra 200 rygg på LÅMØ, der han startet bra men falt sammen på tredje 50. Strategien i dag var klar på å holde trøkket jevnt gjennom andre og tredje 50 med en tøff rytme og så avslutte som en mann. Det holdt mer enn godt, og ble til ny bestenotering på 2.10,84.

-Et kanonbra løp fra Patrick, avslutter en entusiastisk Lilleåsen.

Foto: Øyvind Thorsen

 

 

X