Da er ÅM i gang på Lambern og det ble en dag med en hel del personlige rekorder, pallplasser og til og med en ny ÅM rekord.

Fremst i rekka så vi Patrick Toth og Marte Løvberg, begge med solide bestenoteringer på 400 fri, med løp som var preget av offensive åpninger og tøff svømming hele veien. Marte vinner øvelsen og slår inn til ny ÅM-rekord med 4.13,08, der hun dropper 2 sekunder fra sin tidligere pers. Patrick gjør også en solid prestasjon med sin 4.09,44. Han kommer inn som nr tre i finalen, men må se seg hårfint slått med fire hundredeler av Sindre Pleym Olsen fra Delfana som var først inne i heatet før finalen.

Dette var en gjenganger på flere av finalene, også for 2001-guttene, der Christer Melberg fra Halden vinner finalen på 4.16,1 men ender på sølvplass etter et solid løp av Dennis Aateigen i første heat med 4.12,9.

Marte Løvberg tar storeslem på 400 fri med Gull, ny pers og ÅM rekord i et tøft og offensivt løp.

Marte Løvberg tar storeslem på 400 fri med Gull, ny pers og ÅM rekord i et tøft og offensivt løp. 4.13,08 er en solid tid og ny pers med hele to sekunder.

Et annet gledelig innslag på premiepallen var Kevin Khuu, som får en velfortjent bronseplass for sitt 4.35-løp. De andre 2002-gutta Fritiof og Benjamin perser også på sine løp, det samme gjør Henrik Veiberg i 2001-klassen med et solid dropp til 4.36,6.

I tillegg til Marte var det svært gledelig å se Celine Hilton ta solid grep fra start og levere et av sine mest solide 400 fri ever. 4.32,2 er tett på pers og det var et løp preget av tøffhet og vilje fra start til slutt.

Mange flere gode løp og endel perser ble det på ÅM’s første dag. Noen som trenger å justere åpningsfarten sin, noen litt ned og noen litt opp med frekvens og rytme som er litt mere på fra start. Når vi nå går videre med kortere øvelser på dag 2 og 3 ser vi frem til å se flere ta steget og slippe bremsene helt.

Beda gir Eva, Hedda og Kia noen gode tips før ÅM braker løs.

Beda gir Eva, Hedda og Kia noen gode tips før ÅM braker løs.

Foto: Øyvind Thorsen

X