Dedikerte og generøse foreldre og svømmere har bidratt med 2868 dugnadstimer i 2020 og gjort det mulig for Lambertseter å arrangere flere stevner på hjemmebane under strenge regler for smittevern.

I tillegg vil vi spesielt berømme foreldrene som har utført viktige oppgaver som styremedlemmer i en uvanlig krevende periode for klubben.

-Vi er veldig fornøyde med innsatsen, sier Caroline Brinchmann, som sitter med oversikten over dugnads innsatsen.

Rutinerte familier topper listen
På toppen av statistikken for 2020 ser vi kjente navn som Bekk, Behrens, Bustgaard, Bakken, Beitveit, Wilhelmsen, Dahl, Solhøy og Nordli. Alle har de bidratt trofast på dugnader over mange år og topper denne gangen oversikten for 2020. Per Arne Behrens har også i 2020 jobbet flere timer hver uke med bassengprosjektet Langbølgen, noe vi setter utrolig stor pris på. 

I tillegg til vakter på våre stevner og styreverv, teller kafedugnad, komitéarbeid, dommeroppdrag og reisedøgn som ledere på reisestevner og treningsleire med i statistikken. For 2020 har det vært betydelig mindre å gjøre, spesielt med stevner og leire. Innsatsen har likevel vært upåklagelig der det har vært behov for svømmefamilienes innsats. 

To og tre vakter i en sleng
-Vi er veldig glade for rutinerte familier som stiller opp med både to og tre vakter på våre egne stevner, forteller en av våre gjentagende stevneledere, Henriette Nedregård.

-Men vi blir nesten enda gladere for å se nye foreldre som tar steget inn i klubbens indre liv og finner seg til rette med små og store oppgaver, mener hun.

Varierte oppgaver
På våre interne stevner er oppgavene man kan stille opp på mange og varierte. Kafeén og inngang på stevner er kanskje den mest synlige, mens oppgaver som rigging før og etter stevnet og stevnekontor er mindre synlig men like viktige alle sammen.

Det lages mange smoothies under stevnene, og dommere og funksjonærer skal også ha servering. Det gis god opplæring, de erfarne foreldrene veileder de nye. For de fleste oppgavene finnes det en skriftlig beskrivelse som utgangspunkt. 

Den store foreldrefesten uteble i 2021

På grunn av nedstengningen måtte den årlige foreldrefesten utgå denne gangen. Men med stadig tilstrømming av nye svømmere og foreldre til konkurranseavdelingen ser vi ikke bort fra at det snart kommer en ny foreldrefest på programmet.

Med like gode kaker og tapasmeny som sist gang 🙂

Dommerkurs og egne stevner
Å ta dommerkurs og være en dommer for klubben er en veldig fin måte å gjøre en dugnadsinnsats. Dommerne har også de beste plassene under stevner for å følge med på det som skjer, både med egne barn og andre. Og så er det servering mellom øktene…

NB! 27. februar 2021 arrangeres det digitalt kretsdommerkurs. Les mer om dette HER.

Lambertseter har endel faste stevner gjennom året, i tillegg til varierende mesterskap, der vi fra år til år kan bli tildelt rollen som arrangør.  Normerte stevner er Arena Open (arrangeres normalt i januar) Lambadalekene (mars), Ulvøen Rundt (august) og Lambertseter Open (september).

På grunn av fortsatt strenge regler for smittevern får vi ikke arrangert de tradisjonelle stevnene våre i januar og mars for 2021, men vi holder alle muligheter åpne og vil sette opp stevner så snart det lar seg gjøre. Om så kun for klubbens egne svømmere, hvis ikke annet er tillatt.

Etter et år litt utenom det vanlige er vi nå spente på hva 2021 vil bringe. Forhåpentligvis kan vi se frem til et flott konkurranse-år 2021.

Kanskje blir det også nye dugnadsrekorder? 

X