I dag åpner Lambertseter sin hjemmearena for vårens vakreste eventyr: Årsklassemønstringens landsfinale.

Det skal bli 3 dager med fart og glede i vann, der de 24 beste svømmerne fra hele landet   i klassene 1999-2002 skal få vise seg frem og forhåpentligvis levere noen av sine beste løp.

Med 24 gutter og 24 jenter fra hvert årskull er det hele 192 godt forberedte svømmere som melder sin ankomst til Lambertseter for helgens stevne. De fleste har nok ofret noen av påskens fjellturer til fordel for flere meter i bassenget og har dette mesterskapet som sesongens foreløbige høydepunkt.

andrea holmboe, lambertseter

Andrea Holmboe er en av fire landslagssvømmere fra Lambertseter som svømmer ÅM denne helgen.

Lambern stiller med en historisk stor tropp til ÅM. Fra fjorårets rekord med 17 kvalifiserte, har vi denne gangen hele 23 kvalifiserte og godt forberedte svømmere til start. Vi har nesten dobbelt så mange deltakere som nestemann på lista, som er Bærum med 12 kvalifiserte. Denne nivåhevingen er svært gledelig for klubben og viser at det har blitt gjort et solid arbeide bra bunn til topp i vår konkurranseavdeling de siste årene.

Med en så stor tropp er det et bredt spekter vi stiller med. Hele fire av våre ÅM svømmere er inne på forskjellige landslag, og i andre enden er det fire 2002-svømmere som stiller på ÅM for første gang.

På enkelte øvelser er vi også topptungt representert, og noen av våre beste svømmere vil måtte ta opp kampen med sine egne treningskamerater for å stå øverst på pallen denne gangen. Vi har 3 svømmere inne på topp 4 for jenter 99 på 100 fly. Her blir det trang om pallplassen og løp som det er verdt å følge med på.

Augusta har beste påmeldingstid for 100 fly, men må regne med tøff kamp helt til mål fra Katinka og Marte.

Augusta Remøy har beste påmeldingstid for 100 fly i årsklassen 1999, men må regne med tøff kamp helt til mål fra Katinka og Marte.

Det å arrangere et mesterskap på hjemmebane krever også sitt. Lambertseter Svømmeklubb stiller med et sterkt lag også utenom bassenget. Steveleder Caroline Brinchmann har trommet sammen et topplag for alle oppgavene som venter, og klubben er svært takknemlige for alle som stiller opp for oss denne helgen. Det er rundt 100 av klubbens foreldre, svømmere og medlemmer som stiller til innsats for helgen.

-Jeg har en god følelse på at dette blir en bra helg, meldes det fra stevneleder Brinchmann.

Dere kan følge mesterskapet her på våre nettsider, men det blir også en hel del oppdateringer både på Facebook og Instagram. Vi kjører også en konkurranse under hele ÅM der vi trekker ut daglige vinnere av premier fra Lambada butikken for de som bruker #åm2015 på instagram. Heng deg på!

Vi ønsker vel møtt til Lambertseter og 3 spennende dager i vann og på land!

X