Etter 3 dager stevne i Kristiansands storstue Aquarama, er status en hel ny gjeng med krav til sommerens NM. Noen har tatt krav til UM, noen NM senior, og de fleste til NM junior.

Det er svært gledelig å se denne fremgangen blandt de yngste, og spesielt er det bra at vi får disse løpene allerede nå. Det gir god tid for mye god trening og videre fremgang utover vårparten.

Eva Kummen svømte godt under sin kortbanepers på 100 bryst med tiden 1.21,57. Det samme gjorde hun på den halve øvelsen. Det er godt gjort når stevnet går på langbane. Hun er nå kvalifisert til NM jr på 50 bryst, og jager videre etter kravet på 100, foreløbig et fattig sekund bak.

Tinius ligger solid under Nm jr kravene på både 100 og 200 bryst etter helgen. Et godt splittet løp på 2.38,30 er også solid fremgang for ham. Hovedtrener Martin GL mener Tinius har mer å gå på. -Det er tydelig at frekvenser nede på 30 og 32 ikke er grensen for hva Tinius kan klare på en 200 meter. Hvis vi får til å ligge stabilt på høyere frekvenser under pace og i5 på trening er det mer å hente her i løpene frem mot sommerens mesterskap, mener Martin. -Tinius har også vist god vilje til å jobbe selvstendig med bevegelighet og har nå bedre forutsetninger enn noen gang for å forbedre seg videre.

Julius Rosmo tar NM-krav med sterke 2.24,81 på 200 medley. Han leverte sterke og jevne løp i helgen, spesielt på medley og bryst. PÅ 200 rygg på vi Maren Helene Røsholm slå inn på ny pers med 2.37,32. Det er ny pers på langbane og under kravet til NM junior. Dette betyr at Maren er med de andre kvalifiserte for sommerens NM-leir på Mallorca. Gjør klar for mye tøff trening i behagelig klima 🙂

Cora Linn Auganes var en annen UM-svømmer som tok steget opp til NM kvalifisering denne helgen, hun også på 50 bryst. I tillegg er Henrik Brønner Arnestad et nytt ansikt blant de kvalifiserte. Han leverte en serie sterke løp og holdt imponerende og stabilt høye frekvenser helt til mål på sine rygg-løp. 30,37 i finalen på 50 rygg er en sterk tid fra en gutt i sterk utvikling.

Den samme kvaliteten så vi på både 50 og 100 rygg hos Magnus Ouren, som i tillegg preseterte å ta NM senior kravet på sin spesialøvelse 100 rygg. Dette var meget solid fra Magnus, som viste seg fra sin beste side denne helgen med mange sterke løp.

Fortsatt litt kontrast fra kortbane, som vi trener mest på for tiden, til helgens stevne på langbane. For de NM kvalifiserte venter nå god anledning til nettopp mye god trening på langbane i leirene både i vinter, påske og sommerferien.

Også mange solide løp fra resten av troppen, og mange hadde fin stigning gjennom helgen med justeringer fra løp til løp og mye god læring.
Vi gleder oss over den gode fremgangen for Lambern-svømmerne.

X