Sportsåret 2016 ble en stor suksess for svømmerne i Lambertseter Svømmeklubb

Vi ble beste klubb i alle Norske mesterskaper:

-ÅM  
-NM senior kortbane
-Junior- og senior NM langbane
-UM og junior NM kortbane

62 gull, 42 sølv og 33 bronse medaljer ble vunnet samlet i alle mesterskaper.

Klubbrekordene smadret

For jentene forbedret vi 17 klubbrekorder, og samtlige klubbrekorder for lag kortbane ble forbedret. Norsk juniorrekord ble det for jentenes 4×100 medley, både på kort og langbane.

Marte Løvberg har også senket den norske juniorrekorden på 200 fri hele fire ganger gjennom sesongen, så denne klubbrekorden har blitt forbedret tilsvarende antall ganger gjennom året.

For herrene er fasiten enda bedre, med hele 18 nye klubbrekorder. Også her forbedret vi samtlige stafettrekorder på kortbane, og den gjeveste var kanskje da gutta satte ny Norsk seniorrekord på 4×50 medley i Stavanger med den sterke tiden 1.36,86.

Antallet klubbrekorder er historisk, og vitner om en sterk bredde i Lambertseter Svømmeklubb.

 

Norsk rekord på 4x50 medley!

Sindri ble NM-konge!

Patrick leverte Årets Løp

Norsk Juniorrekord 4x100 medley

Klubben har aldri vært bedre enn i sportsåret 2016. Det er imponerende!

Sportssjef Frank Pedersen


Internasjonale prestasjoner

Klubbens svømmere hadde også flere internasjonale prestasjoner

På Stockholm Open (langbane) hadde vi mange sterke prestasjoner av Marte, Sindri og Jørgen.

Marte var allerede der tett på norsk juniorrekord på 200 fri, der hun tok en 10.plass med 2.01,92 som var pers og ny klubbrekord. Sindri svømte en sterk 200 fly og ble nummer 6 (2.00,42).

Jørgen ble nummer 6 i finalen på 50 bryst (28,27). Han svømte såvidt raskere i forsøket der han satte ny klubbrekord med 28,26. Ny klubbrekord ble det også på 100 bryst med 1.02,50

Mange rekorder i 2016

Marte's 200 fri...

Klubbrekorder...

Best når det gjelder...

FOR noen stafetter...

#denfølelsen


EM junior

En Marte Løvberg ikke helt i toppform svømte inn til en gledelig 5.plass på 50 fri, rett bak pers.

EM langbane
Stina Kajsa og Sindri svømte seg til fine semifinaler på 200 bryst og 200 fly. Begge gjør sine beste løp og perser på sine spesialøvelser. Sindri setter til og med norsk rekord på 200 fly (1.59,12)  

Marte tar Norsk juniorrekord på både 100 og 200 fri i det samme mesterskapet. Sistnevnte øvelser skal hun herje videre med resten av sesongen og senker sin egen rekord flere ganger også på kortbane.

Både Sindri og Marte gjorde også gode etapper der de svømte for Norge på stafettene i EM.

Jørgen Scheie Bråthen er rett ved semifinale. 28,11 på 50 bryst er ny klubbrekord og det beste han har gjort. Hele gjengen fra Lambertseter leverte sine beste løp under press. 

EM suksess

 

Nordisk mester
Lamberseter stilte med en stor tropp på Nordisk for både junior og senior. Patrick Toth svømte en gnistrende 400 medley (4.23,03) på Nordisk, som også ga han prisen for Årets Løp under klubbens interne kåring.

Marte Løvberg svømte flere gode løp, og ble Nordisk mester på 100 fri der hun slo inn til ny pers med 54,94

 

Rekord av Marte på Nordisk


Mange høydepunkter
Året hadde mange høydepunkter. Et av dem var Um og NM junior som gikk i Dale Oen Arena i November. Under kan du se en video fra mesterskapet.

Et Inferno av gode resultater


Bredde og samhold

I tillegg til disse topp-prestasjonene har hele konkurranseavdelingen et fantastisk år bak seg, med et vell av gode prestasjoner og gode opplevelser helt fra de yngste C-gruppene og opp til Elite.

Samhold og glede er en god plattform for trening og gode prestasjoner. Det er nettopp derfor klubbens visjon er  Sammen mot Toppen

2017 er såvidt i gang. Vi gleder oss til et nytt sportsår og ønsker alle våre svømmere lykke til med sine mål, både i trening og konkurranser.

X